Saturday, January 22, 2011

"BERSABARLAH DALAM MENGHADAPI PENYAKIT.SESUNGGUHNYA PENYAKIT ITU PENGHAPUS DOSA"

Assalamualaikum :)



2 minggu lepas,kelopak mata start tunjuk taring.I mean,start sakit.Bengkak atas kelopak mata.Kadang-kadang rasa glenya gatal,kadang-kadang pedih ya ampun.Tapi memang tak de kuasa nak pegi klinik.Dah memang tak suka klinik dan juga bila dengar baba cakap camni,"2,3 ari lagi sembuh lah tuh", maka memang cakap TAK AHHH bab-bab klinik nih.


Tapi lepas seminggu plus plus tak sembuh sembuh jugak kelopak mata nih,baru lah rasa macam,"Alah,kalau pegi check dekat klinik pun okeyy gak an.Just to make sure ini memang penyakit biasa biasa". Okey,akhirnya pegi jugak.Itupun memang secara kebetulan sebab bawak nenek ke klinik sebab dia pening mengandung.



Dan ini perbualan aku dan doktor yang terlibat HUAHUAHUA :|

Aku : En Doktor,saya sakit.
En Doktor : Awak sakit mata?Berjangkit dari sapa?Haiwan ternakan? *wahwahwah,baek punya kau doktor.Tau tau jea aku sakit mata yea.Bagus.Tapi kalau maen bedal macam tuh,tanya pun tak pandang aku langsung,siap jari jemari dan mata asyik melekat kat handphone,baek tak PAYAH!*
Aku : Wah.Hebat En. Doktor.Izinkan saya bagi 5 markah.Tapi kalau nak markah penuh,sila pandang saya dan campak handphone itu please.SAYA SAKIT DEKAT KELOPAK MATA NIH HAAAAA!NAMPAK TAK?o.O *hambik kau,kan dah jadik Hulk.Tak pasal pasal.eh,memang ada pasal*
En Doktor : *terus campak handphone dalam bakul sampah dan pandang kelopak mata aku*Err err,ohhh,penyakit nih.Biasa biasa jea nih.Small matter.Penyakit yang takdela sampai saya nak cocok kelopak mata awak ataupun buatkan pembedahan.
Aku : Gulp!Dah tuh,apasal dah seminggu lebih tak sembuh sembuh lagi nih haaa.En Doktor tau tak,bila keluar jalan jalan semua orang duk pandang pandang saya kelopak mata saya.Saya rasa macam famous jap.SAYA TAK NAK AH CAMTU!
En Doktor : Padan muka!SAPA SURUH AWAK MENGINTAI HAIWAN TERNAKAN AWAK MANDI!
Aku : #%$^%^*&(*)*(^&$%#^*&(*)^&^$%#$@$#% *Astagfirullahhalazim*



Aku rasa memang nak bagi sedas dua pangggggg jea dekat doktor tuh.Suka suka hati dia cakap aku mengintai.Wah,memang tak sayang mulut.Ish,aku memang takde maselah nak mengintai ngintai.Lebih lebih lagi mengintai haiwan ternakan.Memang contoh tak senonoh.Banyak benda lagi aku nak buat.Ada perjuangan yang masih belum selesai lagi nih haa :|


Last last sekali,RM30 melayang di samping terpaksa makan 5bijik ubat setiap malam tak campur lagi dengan ubat sapu lembut lembut dekat kelopak mata.T_____T


*Gambar ihsan diri sendiri,KESIAN TAK? T__T*



And hell yeah,aku TIMBENG jea pun!T____T Eh kalau orang luau,diorang panggil timbeng nih hape eh?errrr errrrr T________T Tapi sekarang,Alhamdulillah.BELIMBING TIMBENG saya dah kecut dah.Jap agi sembuh ah.Jap agi dah tak famous ah!@__@ Mekasih En Doktor,ada jodoh jumpa lagi wakakaka.Tuhan,terima kasih :)


"Bersabarlah dalam menghadapi penyakit . Sesungguhnya penyakit itu penghapus dosa "




notahati ;Sambil taip entry nih,sambil dengar lagu Maher Zain-Always Be There.Yess,I'M DONE TRYING,BUT NOT FIGHTING*perlu kuat*






5 comments:

  1. arep ;hye!salam kenal jugak!mekasih follow! :D

    ReplyDelete
  2. farhanah ;heeee nak baek dah pun =.= macehhhh :)

    ReplyDelete
  3. haha..kan dah comel kelopak mata tu

    ReplyDelete